دکتر محمد حسین نجفی

درصد موفقیت عمل قلب باز چقدر است؟

درصد موفقیت عمل قلب باز و امید به زندگی در این بیماران به چه صورت است؟ داشتن یک آمار دقیق از این موضوع دشوار است. مطالعات مختلف، آمارهای متفاوتی را به ثبت رسانده اند. به عنوان مثال، مطالعه ای که در سال 2021 روی بزرگسالان مبتلا به نقص های مادرزادی قلب انجام شد، نرخ امید به زندگی 5 ساله بعد از این عمل را 3/94% عنوان کرد. از سوی دیگر، مطالعه ای دیگر، نرخ امید به زندگی 5 ساله برای بزرگسالانی که تحت CABG قرار گرفته اند را کمتر از 9/82 درصد به ثبت رساند. البته توجه به این نکته الزامیست که عوامل زیادی مانند شرایط زندگی، سن و وضعیت سلامت کلی بدن تأثیر زیادی روی موفقیت این عمل دارند.

خطرناک ترین نوع جراحی قلب چیست؟

جراحی اورژانسی برای درمان حمله قلبی از ریسک بالایی برخوردار است. همیشه جراحی اورژانسی خطرناک تر است. زیرا زمان کمتری برای آمادگی و برنامه ریزی جراحی وجود داشته و قلب ممکن است به دلیل حمله قلبی آسیب جدی ببیند. از دیگر عوامل پر ریسک، داشتن 3 یا تعداد بیشتری رگ پیوندی است. در واقع، هرچه عمل پیچیده تر باشد، احتمال بروز عوارض عمل بیشتر خواهد بود.

زنده ماندن بعد از عمل قلب باز

آیا امکان 20 سال زندگی پس از جراحی بای پس قلب وجود دارد؟

برخی از افراد بعد عمل CABG 20 سال یا بیش تر به زندگی ادامه داده و تعداد کمی از افراد در حین این عمل یا اندکی پس از آن جان خود را از دست داده اند. عوامل زیادی روی امید به زندگی بعد از CABG تأثیر می گذارد. امکان انجام عمل جراحی باز قلب برای سومین بار بسیار نادر است. تخمین زده می شود که تنها 6 الی 8 درصد بیماران برای بار سوم یا بیشتر تحت عمل جراحی باز قلب قرار می گیرند. سالانه بیش از 300000 نفر در جهان تحت جراحی بای پس قلب قرار می گیرند. بیش از 70% این افراد، بالای 70 سال سن دارند. پزشک قبل از تجویز جراحی برای بیماران، عواملی مثل سن، سلامت عمومی و بیماری های زمینه ای بیمار را در نظر می گیرد.

با این وجود، بسیاری از موارد بالای 80 سال نیز پس از این عمل جان سالم به در برده اند. اما عوارض عمل در افراد بالای 75 سال بسیار بیشتر است. البته سن تنها عامل مهم این جراحی نبوده و با پیشرفت هایی که در روش های جراحی، بیهوشی و مراقبت های ویژه حاصل شده است، اثرگذاری کمرنگ تری یافته است.

سایر فاکتورهای تأثیرگذار بر روی جراحی بای پس قلب

زمانی که گزینه ی جراحی بای پس قلب برای افراد بالای 75 سال روی میز است، پزشک سایر مشکلات سلامتی فرد را بررسی خواهد کرد. این مشکلات شامل موارد زیر می شوند:

جنبه ی دیگری که روی موفقیت عمل یک بیمار مسن تأثیر می گذارد، زمان انجام عمل است. امکان طی نمودن بخشی از فرآیند آماده سازی قبل از عمل، ممکن است در یک عمل اورژانسی وجود نداشته باشد. چندین مطالعه با موضوع بای پس برای سالمندان نشان داد که بیماری های زمینه ای و سلامت عمومی بیمار از مهم ترین عوامل تعیین کننده برای موفقیت آمیز بودن عمل به شمار می روند.

نکته ی مهمی که نیاز است بدانید، شیوی تغذیه شما بعد از عمل است، برای سالم نگه داشتن بدن و قلب خود باید از خوردن برخی غذا ها و خوراکی ها اجتناب کنید. ما برای راحتی کار شما تمام این خوراکی های مضر را در مقاله ی چه غذاهایی برای قلب مضر است گرد آوره ی کرده ایم.

عمل قلب باز و خطر مرگ

جراحی بای پس چیست؟

جراحی بای پس عروق کرونر (CABG) یا جراحی بای پس قلب، نوعی جراحی است در آن، به منظور افزایش خونرسانی و اکسیژن رسانی به قلب، مسیر جدیدی در اطراف شریان های مسدود شده شکل می گیرد.

هوشیاری بعد از عمل قلب باز چقدر طول می کشد؟

مدت زمان هوشیاری بعد از عمل باز نسبت به گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است. آمارها نشان می دهند که 4/17 درصد بیماران در عرض 1 ساعت پس از عمل هوشیاری خود را به دست آورده و تقریباً نیمی از آنها (49%) برای هوشیاری پس از عمل به 2 ساعت زمان نیاز داشتند.

در ادامه می توانید درباره ی بیماری تعویض دریچه قلب و طول عمر این بیماران، اطلاعات مفیدی کسب کنید.

خطر مرگ در جراحی قلب باز چقدر است؟

بر اساس مطالعات صورت گرفته، 1/2% بیماران پس از این عمل جان خود را از دست دادند و 9/2% از آنها دچار عارضه بزرگی مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا لخته شدن خون با خطر جانی شده اند.

Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید