دکتر محمد حسین نجفی

علت لگد زدن قلب چیست؟

من مطالب زیادی را در مورد علت لگد زدن قلب یا ضربان قلب بسیار بالا مطالعه کرده ام. اگر بخواهم بدون مقدمه سر اصل مطلب بروم، لگد زدن قلب بیشتر منشا عصبی دارد، با این حال مصرف برخی داروها و مواد کافیینی نیز می توانند چنین حالتی را ایجاد کنند. در ادامه این موضوع را بیشتر برای شما باز خواهیم کرد.

لگد زدن یا کوبش شدید قلب چیست؟

کوبش شدید یا تپش قلب شدید در واقع احساس یک ضربان نامنظم، پرشی یا اضافی است که به راحتی توسط شما مخصوصا در زمان استراحت، احساس می شود. قلب شما می تپد و می تپد اما نه مثل همیشه!

لگد زدن قلب

چرا دچار چنین حالتی می شویم؟

کوبش شدید قلب می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله:

-سبک زندگی:

فعالیت بدنی زیاد، کم آبی بدن، کمبود خواب، مصرف کافئین، الکل، نیکوتین یا داروهای غیرقانونی

-احساسات:

اضطراب، استرس، حملات پانیک یا ترس

-داروها:

برخی از داروهای آسم، فشار خون بالا، آنتی هیستامین ها، آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی یا داروهای ضد قارچ

-تغییرات هورمونی:

پریود، بارداری یا یائسگی

سایر شرایط مانند تیروئید پرکار، دریچه قلب مصنوعی یا سطح پایین اکسیژن خون نیز می توانند چنین حالتی را ایجاد کنند.

آیا لگد زدن قلب خطرناک است؟

تپش قلب معمولا بی ضرر است، اما اگر این حالت همراه با تنگی نفس شدید، درد قفسه سینه یا غش کردن بود، هر چه سریعتر به کلینیک قلب دکتر نجفی مراجعه کنید تا علت لگد زدن قلب شما به صورت تخصصی بررسی شده و از اتفاقات بد بعدی پیشگیری شود. اگر تپش قلب شما کوتاه است و هیچ علامت نگران کننده دیگری وجود ندارد، اما دفعات تکرار آن بیشتر شده است برای چکاب قلبی به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر ضربان قلب شما بیش از 110 ضربه در دقیقه می تواند نشانه ای از آریتمی باشد که باید توسط دکتر قلب بررسی شود.

Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید