دکتر محمد حسین نجفی

3 علت درد معده و پشت کتف چپ و درمان آن

مسیرهای عصبی مشترک بین اندام های شکمی و شانه می تواند به درک درد معده و پشت کتف چپ در این ناحیه آن هم به صورت غیرمنتظره کمک کند. زخم معده و گاستریت  مانند زخم معده یا گاستریت که با التهاب معده مشخص می شود، می تواند  باعث درد ارجاعی به شانه چپ شود. در ادامه مهمترین علت های ایجاد درد مشترک معده و پشت کتف چپ بررسی خواهند شد.

علت درد کتف چپ چیست؟

درد معده و پشت کتف چپ می‌تواند ناشی از چندین علت مختلف باشد. برخی از این علل عبارتند از:

۱- مشکلات گوارشی: مانند زخم معده، رفلاکس یا سوء هاضمه که می‌تواند به درد در ناحیه معده و سپس احساس درد در ناحیه کتف چپ منجر شود.

۲-مشکلات قلبی: درد در کتف چپ می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات قلبی باشد، به ویژه اگر با درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس یا عرق کردن سرد همراه باشد.

۳-مشکلات عضلانی و اسکلتی: کشیدگی یا آسیب به عضلات یا بافت‌های اطراف کتف می‌تواند به درد در این ناحیه منجر شود.

۴-عوامل روانی: استرس و اضطراب نیز می‌توانند باعث درد در ناحیه معده و کتف شوند.

 همزمان درچار درد معده و پشت کتف چپ می شویم؟

۱-درد ارجاعی از دیافراگم

دیافراگم عضله‌ ای است که قفسه سینه را از شکم جدا می ‌کند. گاهی اوقات، مشکلات گوارشی می‌ توانند باعث تحریک دیافراگم شوند و این اتفاق، دردی را ایجاد می ‌کند که به جای شکم، در کتف چپ احساس می‌ شود. در خیلی از مواقع بیماران برای  اشتباه گرفتن درد معده با درد قلب به پزشک مراجعه می کنند به همین دلیل ما مقاله ای در این زمینه آماده کردیم که با خواندن آن به راحتی می توانید درد معده و درد قلب را تشخیص دهید.

۲-مشکلات کیسه صفرا

یکی از اصلی ترین دلایل درد شکم، مشکلات کیسه صفرا است. سنگ کیسه صفرا اولین اختلال گوارشی است که باعث بستری شدن افراد در بیمارستان می شود. در این مطلب به چند سوال در مورد کیسه صفرا، سنگ ‌های کیسه صفرا و اینکه چرا مشکلات کیسه صفرا می ‌تواند بر شانه‌ های شما تاثیر بگذارد، پاسخ می دهیم.

کیسه صفرا یک عضو گلابی شکل کوچک است که سمت راست شکم، درست زیر کبد قرار دارد و صفرا در آن ذخیره می شود. صفرا مایعی است که توسط کبد تولید شده و نقش اساسی در گوارش و هضم غذا دارد. هر بار که غذا می خورید، مقداری صفرا از کیسه صفرا خارج می شود و از طریق مجرای بین کیسه صفرا و روده باریک، به درون روده می ریزد.

گاهی اوقات، صفرا ممکن است تجمع پیدا کند و در کیسه صفرا، توده ای به نام سنگ کیسه صفرا تشکیل شود. اندازه سنگ کیسه صفرا، از میکروسکوپی تا اندازه یک توپ پینگ پونگ متغیر است. برخی از علائمی که نشان دهنده سنگ کیسه صفرا هستند، عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • درد در نواحی وسط شکم
  • درد در قسمت راست و بالای شکم
  • دردی که به سرعت افزایش می یابد
  • درد شانه راست
  • درد بین استخوان های شانه
  • تب و لرز
  • سوء هاضمه
  • نفخ شکم
  • زردی
  • بی اشتهایی

    وقتی کیسه صفرا دچار تورم و التهاب می شود، عصب فرنیک شما را تحریک می کند. عصب فرنیک از شکم شروع می شود، در طول قفسه سینه امتداد می یابد و به گردن می رسد. وقتی غذای پرچرب می خورید، این عصب تحریک شده و باعث درد ارجاعی در استخوان شانه راست می شود. درد مکرر در شانه راست، یک علامت بسیار مهم برای بررسی کیسه صفرا از لحاظ وجود عفونت یا انسداد می باشد.

مشکلات گوارشی و درد

۳-زخم معده و التهاب معده

یکی دیگر از دلایل شایع درد کتف چپ، مشکلات گوارشی مانند زخم یا التهاب معده است. در این شرایط، پوشش داخلی معده ملتهب می‌ شود و می ‌تواند باعث درد شود. این درد اغلب در ناحیه معده احساس می ‌شود، اما گاهی اوقات می ‌تواند به نقاط دیگر بدن، از جمله کتف چپ، گسترش یابد.

۴-مشکلات طحال و به دنبال آن درد معده و پشت کتف چپ

یکی دیگر از دلایلی که می ‌تواند باعث درد در کتف چپ شود، مشکلات مربوط به طحال است. طحال اندامی در قسمت بالای شکم و سمت چپ بدن است. زمانی که طحال بزرگ شود یا لخته خون در آن به وجود آید، ممکن است باعث ایجاد درد در این ناحیه و حتی در کتف چپ شود. این اتفاق اغلب با مشکلاتی در دستگاه گوارش همراه است.

درمان درد کتف چپ مرتبط با مشکلات گوارشی

۱-ارزیابی دستگاه گوارش:

درد معده و پشت کتف چپ ادامه دار باشد، توصیه می ‌شود یک ارزیابی جامع از دستگاه گوارش انجام شود. این ارزیابی ممکن است شامل روش ‌های آندوسکوپی، مطالعات تصویربرداری و یا آزمایش برای شناسایی هرگونه مشکل در دستگاه گوارش باشد.

۲-تغییر سبک زندگی:

تغییرات در رژیم غذایی، مانند اجتناب از غذاهای محرک و تند یا فست فودها و داشتن یک رژیم غذایی متعادل، می ‌تواند در مدیریت مشکلات گوارشی که باعث درد کتف چپ می ‌شوند، نقش مثبتی داشته باشد.

۳-درمان پزشکی:

درمان مشکلات خاص گوارشی مانند اختلالات کیسه صفرا یا التهاب معده ممکن است شامل روش هایی همچون دارو درمانی، تنظیم سبک زندگی یا در برخی موارد، جراحی باشد که بسته به شرایط بیمار و نظر پزشک متخصص گوارش متفاوت است.

منبع: desertwestsurgery.como

Picture of دکتر محمدحسین نجفی
دکتر محمدحسین نجفی

ایشان متخصص قلب و عروق و فلوشیپ آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی هستند. دیگر تخصص های ایشان شامل: درمان فشار خون، درمان واریس، انجام هولتر مانیتورینگ قلب و غیره می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید